Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn hetast i derbyt

Edsbyns damer vägde tyngst i derbyt borta mot bollnäs på Solrosens konstgräs.

Edsbyns seger 3–1 (2–0) betyder också att laget säkrat nytt kontrakt i tvåan med två matcher kvar att spela.

Det här blev inte ett av de mest välspelade derbyn vi sett lagen emellan. Men det var mycket kämpa från båda sidor under större delen av matchen.

– Vi underpresterar men lyckas ändå vinna och säkra kontraktet. Det var det viktigaste i kväll, sa Edsbyns tränare Stefan Jonsson.

Edsbyn började piggast och tog direkt hand om kommandot i matchen. Det tog också bara tio minuter innan Edsbyn kunde ta ledningen. Fanny Gunnarsson hittade Jennifer Jonsson med en långboll och helt fri kunde Jonsson snyggt rulla in 1–0 för Edsbyn.

Knappa 25 minuter var spelade när Jennifer Jonsson gjorde sitt och Edsbyns andra mål. Jonsson skruvade snyggt in en hörna direkt i mål.

Bollnäs försökte men lyckades inte skapa någon het målchans under den första halvleken.

– Vi satsade på att spela 4–5–2–1 i den första halvleken och hade siktat på 0–0 efter den första halvleken. Men det höll inte, sa Bollnäs tränare Jörgen Lindberg.

I den andra halvleken ändrade Bollnäs och spelade 4–3–3.

– Vi fick ett bättre tryck på Edsbyn och vi var riktigt nära en par gånger att skapa frilägen, sa Lindberg.

Edsbyn kunde öka sin ledning till 3–0 när Natalie Hedin nickade bollen i mål. Kristin Hellström såg ´sedan till at spräcka nolla för Bollnäs i slutminuten när hon slog en hörna direkt i mål.

– Edsbyn vinner rättvist men jag tycker vi står upp bra hela matchen, sa Jörgen Lindberg.

– Sista kvarten är bra annars kan vi så mycket bättre, sa Edsbyns tränare Stefan Jonsson.