Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn chanslöst mot Kazan

Efter en uppryckning i derbyt mot Bollnäs tappade Edsbyn stilen igen på lördagen.
Dynamo Kazan var helt överlägset, ryckte till 6–1 före paus och kunde enkelt vinna med 7–2,

Edsbyn svajar fram i årets Champions Cup.

Efter en seg start (och förlust) mot Sandviken verkade Byn vara tillbaka på rätt spår i fredagens derby mot Bollnäs.

Men på lördagen blev det en rejäl krasch i diket mot formstarka Dynamo Kazan. Första halvlek var det inte mycket som fungerade för hemmalaget.

Kazan kopplade snabbt greppet med två mål signerade Sami Laakkonen och hete Igor Larionov.

En reducering av Daniel Liw kunde inte bromsa det ryska segertåget, som dundrade fram till 6–1 före paus.

Jocke Hedqvist tände snabbt hoppet med 2–6 direkt i andra halvlek. Men det släcktes snabbt när Larionov drog in 7–2 på hörna. Resten av halvleken häll Byn ihop sitt spel något bättre, men var aldrig nära att på allvar hota ett Kazan som nu kan hoppas på en final. Den kan bli möjlig om Broberg snor poäng av Sandviken.

På väg mot final är också ett vasst Vetlanda som visat upp stor spelglädje och ambition i Dina Arena. Detta även om de gula smålänningarna på lördagen fick slita för segern mot unga fräcka Kalix.

En bit in på andra halvlek var en skräll på lut, Vetlanda hade då en svår knipa i underläge 1–3. Men under sista halvtimmen växlade Vetlanda upp och ett allt tröttare Kalix hängde inte med i svängarna.

Vetlanda kunde vända till seger med 5–3, och ser ut att gå mot en spännande säsong.