Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn blickar uppåt

Edsbyn har svajat i seriesystemet de senaste åren.

I fjol var laget illa ute i division 4.

Nu siktar nye tränaren Eric Lindberg uppåt igen.

– Vi har material för att kriga mot topplagen, säger 26-åringen.

Mittenlag i division 3 södra Norrland 2011. 2012 åkte man ur. Och i division 4 i fjol slutade laget precis ovanför kvalstrecket för nedflyttning till division 5.

De senaste säsongerna har således gått resultatmässigt utför för Edsbyn. Nu vill nye och blott 26-årige tränaren Eric Lindberg vända trenden.

– Självklart. Ingen siktar på att ligga i botten och harva. Med tanke på hur det sett ut på försäsongen så tror jag att vi har material för att kunna kriga mot topplagen, säger han, och nämner Bollnäs och Ljusdal som kandidater till seriesegern.

Eric Lindberg blev klar för Edsbyn i december. Under sina fyra första månader som tränare har han prioriterat att få en sammansvetsad trupp.

– Jag har lagt fokus på att få ihop gruppen som jag hade på känn var lite spretig i början. En glad grupp är en bra grupp och jag tycker att vi har fått ihop det jäkligt bra, säger han.

– Alla är inne på samma spår och vet vad vi strävar efter – att spela en bra och rolig fotboll, fortsätter 26-åringen.

Edsbyn har tappat Jens Sigfridsson och Jesper Westin till Rengsjö SK i division 3 södra Norrland. Duon har inte ersatts med några nyförvärv, men Eric Lindberg har full tilltro till sin trupp.

– Det finns hungrigt folk som vill och kan spela, säger han.

Vad är målsättningen kommande säsong?

– Vi hade ett möte och alla var överens om att vi ska göra en bättre säsong än den förra. Vissa sade väl att vi ska vara mittenlag, så vi har inte satt någon större press på att vi ska vinna serien.

I måndagens premiär hemma på Ön ställs Edsbyn mot Stugsund – förre tränaren Christian Fagerhovs nya klubb. Lagen möttes tidigt på försäsongen och den matchen vann Edsbyn med 2–1.

– Jag vet inte hur de ser ut eller vad de fått ihop för lag, men det blir jäkligt roligt att få komma i gång. Jag tror att det kommer bli jäkligt tajt, men vi vet vad vi kan och hur vi ska spela, säger Eric Lindberg.