Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn äntligen uppåt

Det tog sju svåra omgångar.
Men nu bär det uppåt för jumbon Edsbyn.
– Äntligen! Det har varit frustrerande, säger tuffe toppen Jonas Jakobsson, som satte första målet mot Norrala och visade vägen till säsongens första seger 2–0) i fyran.

Mikael Jonsson, vice ordförande, strosar nöjd runt konstgräset på Ön – och påminner om en historia som upprepar sig.

– Det är precis som i fjol. Då hade vi bara två poäng efter sju omgångar, och så kom Blake Ordell flygande och vi lyfte. Nu har vi fått in Aimen Sewed, och nu är det uppåt igen.

Och visst, med Sewed tillbaka (från Rengsjö) där han startade sin fotbollsresa i Hälsingland, så växer Edsbyn.

Klassliraren från Libyen ger laget en ny växel som stark spelmotor, även om det ännu saknas en del skärpa och precision i avsluten.

– Han betyder mycket för oss, otroligt skicklig med bollen, säger toppforwarden Jonas Jakobsson, som fick fler bollar att jobba med och gjorde det (särskilt i första halvlek) väldigt bra.

Särskilt minuterna före paus då han var på exakt rätt plats i straffområdet för att kyligt stöta in 1–0 bakom en överspelad Andreas Molin i Norralas mål.

– Men jag borde ha gjort några fler mål, brände ju flera solklara lägen, säger den 26-årige toppen från Viksjöfors som gör sin fjärde säsong i Edsbyn.

– Det här är nog värsta starten jag upplevt, och då har vi ändå inte spelat särskilt dåligt. Det är egentligen bara mot Bollnäs vi blev utspelade, säger Jakobsson, säker på att vinden har vänt nu.

– Vi har också haft ett rätt tufft schema, det lättar lite framöver och nu ska vi uppåt i tabellen. Vi känns helt enkelt för bra för en position i botten.

Första halvlek blev ett bevis för att den tesen kan stämma. Edsbyn dominerade kraftigt med en bred offensiv och bra tryck framåt, men hade samtidigt lite svårt att få till den där sista spetsen.

Norrala var inte ofarligt i sina enstaka kontringar. Närmast kom Axel Lundgren i friläge i den 18:e minuten, men Alexander Eriksson i hemmamålet kom ut perfekt och kunde avvärja.

Kollegan Andreas Molin var mycket bra i det mesta, men får ta på sig den intappade bollen som gav 2–0 efter lödigt distansskott av Edward Sigfridsson.

Ett mål som tog musten ur Norrala, och det tidigt i halvleken. Edsbyn kunde säkert lotsa den första segern i hamn, och var också nära fler mål.

Norralas tränare Dennis Lundgren fick ett tufft utgångsläge när tre ordinarie mittfältare gav sena återbud.

– Klart vi tappade lite tyngd och aggressivitet där, men samtidigt visade de på planen väldigt dålig vilja. Vi var ju tvåa på allt och inte redo att verkligen gå in i kampen.