Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbydamerna kryssade borta

Edsbyns damer gjorde en riktigt bra match på bortaplan och lyckades ta en poäng 1–1 (0–1) mot tabelltvåan Stensätra.

– Jag är otroligt nöjd med poängen, sa Edsbyns tränare Tomas Jonsson.

Edsbyn fick kämpa rejält för den poängen och tjejerna visade hög moral och tog jobbet. Under den första kvarten var Edsbyn rejält tillbakapressade.

– Det var ett tveksamt agerande från vår sida. Vi kom fel in i situationerna. Men sedan lyckades vi lyfta upp spelet och det blev bättre.

Edsbyn kunde ta ledningen i matchen efter 26 minuters spel. Jennifer Jonsson drog till från 30 meter. Stensätras målvakt som var på utflykt hann aldrig tillbalka i målet utan bollen letade sig ostört in i nätmaskorna.

I den andra halvleken blev det en liknandematch bild som från den första. Det var Stensätra som förde spelet och pressade tillbaka Edsbyn.

– De pressade oss rejält. Men de skapade inga farliga målchanser centralt utan vi fick ut de i hörnen. Däremot skapade de många hörnor.

Det var just på en hörna som Stensätra kunde kvittera till 1–1.

Före det hade Mikaela Jonsson och Gabrielle Galvsby haft varsitt friläge utan att lyckas göra mål.

– Tjejerna gör det otroligt bra och håller undan så att vi får en poäng med oss hem. Det känns riktigt skönt att vi nu också börjar ta poäng på bortaplan. Senast vi tog poäng på bortaplan var midsommar föra året då vi skrällde och spelade 2–2 mot Östersund.

Det här var också en tuff match där hela åtta gula kort delades ut.

– Det blev lite smågrinet både på och utanför planen. Men det visste vi om före.