Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyborna är tydligen lite svårväckta

HälsoVäckan i Bollnäs och Ovanåkers kommuner rullar vidare med allehanda "prova på aktiviteter" för kropp och själ. Det finns något för alla lovar HälsoVäckan i sitt programblad. Föreningar, företag och kyrkor är med för att ge folkhälsan en puff framåt.

Så där väldigt lätt tycks det ändå inte vara att väcka gemene man och kvinna att låta sig väckas. En rundtur till olika arrangemang i Edsbyn på måndagen gav vid handen att intresset var lågt.
 Bästa responsen hade nog Hjärt- och lungsjukas förening som hade haft ett 30-tal deltagare på sin tipspromenad efter Hälsans stig. Musikskolans duktiga elever hade varit värd många fler lyssnare på sin konsert i Öjeparken. 
Företagsringens KulTur-cykling lockade få och ovanligt dåligt deltagande hade Edsbyns mountainbike till sin kvällsutflykt. Är månne Edsbyborna svåra att hälsoväcka?