Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edling: "Vill testa något nytt"

2007 lämnade Joel Edling Edsbyn.

Nu vänder han tillbaka.

Brobergs mittfältare har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre år.

– Ett svårt beslut. Men jag vill testa något nytt.

För drygt en månad valde Joel Edling att säga upp kontraktet med Broberg. Nu är den 28-årige mittfältaren och halvan klar för Edsbyn. Ett treårskontrakt är underskrivet:

– Det stod mellan att vara kvar i Broberg eller gå till Edsbyn. Ett svårt beslut. Jag har haft många roliga säsonger i Broberg. Men det ska ändå bli skönt att göra något nytt och se bandy kanske på ett litet annat vis, säger han.

Edling var först utlånad till Broberg under en kort sejour säsongen 2005/06. Sedan juni 2007 har han varit Söderhamnsklubben trogen. Nu går han åt motsatt håll och blir Edsbyn första nyförvärv inför den kommande säsongen. Där återförenas han med bland annat med sin två år äldre bror – lagkaptenen Jonas Edling.

– Det är väl lite extra och det ska bli jätteroligt. Jag spelade inte så mycket när jag var där senast, säger han om återkomsten till moderklubben.

Vad tror du om Edsbyn och deras möjligheter nästa säsong?

– Jag har fått en bra bild och tror att vi kan få ett i hop ett bra lag. Edsbyn gjorde redan i vintras en kanonsäsong trots att ingen trodde på dom.

Joel Edling kommer även fortsättningsvis att bo kvar i Söderhamn och får pendla de sju milen enkel resa till träning och matcher tillsammans med förre Brobergsspelaren Daniel Jonsson.