Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edling tillbaka på favoritarenan

Jonas Edling gjorde tre mål i det andra kvartsfinalmötet med Vänersborg.
Efter det har det varit tyst runt anfallsstjärnan förutom ett straffmål i den första semifinalen mot Sirius.
I dag återvänder han till Studenternas för att hitta "finalkänslan".
– Jag skiter fullständigt om jag inte gör ett enda mål till bara vi vinner och tar oss till Studenternas nästa helg också, säger Edling.

Det går inte att komma ifrån att Jonas Edling brukar trivas på Studenternas is. Det är sällan han går av isen mållös, och arenan bär med sig många sköna minnen från de fem SM-gulden.

– Så är det ju. Man har vunnit sina största matcher där och känner att "här trivs jag". Vi har vunnit många viktiga matcher där, säger Edling

På sina fem finaler har han hittills aldrig gått mållös av planen.

Just att bollarna börjar trilla in, som i onsdagens 7–2-seger i arenan, blir extra viktigt mot ett lag som Sirius som lever mycket på sin starka defensiv.

– De flesta säger att vi vann lätt sist eftersom det blev 7–2. Men vi fick slita hårt för det. Fast vi har känt i varje match att vi har ett övertag och chansmässigt har vi varit överlägsna. Så det är bara att fortsätta på den inslagna vägen, säger Edling.

Vad blir viktigast för att ni ska kunna stänga serien på lördag?

– Självklart är det viktigt att få en tidig ledning så att Sirius måste komma upp i banan. De måste ju vinna. Skulle vi hamna i underläge är inte det heller någon fara. Vi är vana de flesta situationer nu.