Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edh vann i Piteå

Anders Edh, Hudiksvall, vann Streetklassen vid helgen Midnight Sun Internationals i Piteå.
I finalen var Edh någon långsammare från start, men han motståndare, Fredrik Luthström hade ställt chassit för aggressivt, och Luthströms 10,03 hjälpte föga mot Edhs betydligt bättre 7,94.

Annons

– Även om Fredrik hade fått till en bra runda så tror jag att jag vunnit. Men det hade varit tajt, sa Edh.

Anders Edh var kvaletta i Street på tiden 7,854.

– Det är bara 2/100 sekund från mitt personbästa. Och på den här banan är det nog rätt bra. Nu hade jag 1,26 i 60-fotstid, och den bästa 60-fot jag har sedan tidigare är 1,21. Så utifrån det borde det ha gått mycket fortare.

Men Edh var faktiskt var lite illa ute ett tag i elimineringen.

– Det var ett elfel, men den jag körde mot fick också problem, annars vet jag inte hur det gått. Och som tur var hittade Martin Ekstedt felet på bilen, annars hade det inte blivit någon final.

I Top doorslammer var Niclas Andersson, Näsviken, kvaletta på tiden 6,189, bara 1/100 sekund från hans personbästa 6,17, som han kört i Norge.

Niclas var framme i semifinal, när han var tvungen att kasta in handduken eftersom bränsletrycket i motorn hade störtdykt.

– Det kan vara bränslepumpen som gått sönder, vi vet inte än. Hur som helst handlar det om för mycket pengar för att chansa och kanske skjuta motorn, sa en besviken Niclas Andersson.

Även Benny Strand, Iggesund, och Per Svedberg, Mellanfjärden, var tvungna att lämna walk-over.