Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edeterminalen räcker inte

Den planerade virkesterminalen vid Ede, Järvsö, räcker inte till för de behov som finns. Röster i branschen höjs nu för att i stället leta en ny plats med större ytor och kommunen har en förstudie på gång.

Ljusdals kommuns samhällsbyggnadschef K-G Wikander vill att kommunstyrelsen beslutar om en förstudie som gäller en eller flera terminaler för järnvägstransporter av skogsråvara. Som område nämns Ljusdal, Järvsö och Färila.

K-G Wikander betonar att det behövs mer terminalkapacitet oavsett vad som händer med den flera år gamla frågan om att flytta virkesomlastningsterminalen från Östernäsområdet i Ljusdal till Ede, Järvsö.

Både Staffan Persson, biobränsleansvarig på Mellanskog, och Lars Wallberg, ägare till Wallbergs Åkeri, anser att Ljusdals kommun bör ta initiativet till att en större terminal för omlastning av både rundvirke och bioenergiråvara utreds. Båda vill därför skrota planerna på Edeterminalen.