Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eddie Hansson slutar som vd för LBC

Det blir ingen sammanslagning mellan Söderhamns Lastbilscentral, LBC, och Sundsvallsföretaget Sundfrakt.

Och när samarbetet spricker slutar LBC:s vd.

Under försommaren meddelade LBC och Sundfrakt att det fanns långtgående planer på en sammanslagning av de båda företagen.

Nu meddelas att sammanslagningen inte blir av. Stödet hos LBC:s aktieägare är inte tillräckligt stort för att man ska kunna sätta planen i verket.

LBC:s vd Eddie Hansson hymlar inte med att han tycker att det är synd att sammanslagningen inte blir av.

- Jag har drivit frågan hårt och vi har uppenbart inte nått ända fram.

Aktieägarna har varit tveksamma till att gå ihop med betydligt större Sundfrakt, men Eddie Hansson säger att det inte går att göra någon entydig analys om varför.

I och med att LBC:s ägare och ledning har olika uppfattning om hur företagets framtid ska se ut väljer nu Eddie Hansson att kliva åt sidan. Han lämnar jobbet vid årsskiftet.

- Det är sådant som händer, det är ingen dramatik i det här. Vi har konstaterat att vi har skiljda uppfattningar.

Eddie Hansson säger att LBC är ett starkt företag med bra medarbetare, men han är övertygad om att det krävs att man är i ett större koncept för att kunna utvecklas ytterligare.

Han är nöjd med sina två år som vd för företaget.

- Vi har haft stora framgångar och ökat omsättningen med 60 procent de senaste två åren, så jag är nöjd med utvecklingen.