Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

E4 stängd i över åtta timmar

(Uppdaterad 23:26) Strax före halv tolv sent på fredagskvällen öppnades hela E4:an för trafik igen. Då hade sträckan mellan Söderhamn och Gävle varit helt eller delvis stängd i nästan nio timmar.

Orsaken till stoppet var att ett 50-tal bilar var inblandade olyckor på sträckan. Räddningstjänsten behövde sedan lugn och ro under sitt arbete med att röja efter olyckorna.

När de kilometerlånga bilköerna var borta och återstod ett gigantiskt bärgningsarbete av både personbilar och lastbilar.

Bärgningsbilar körde i skytteltrafik under hela fredagskvällen och vid elvatiden på bärgades den sista lastbilen i det södergående körfältet.

Tidigare på dagen, vid fyratiden, beskrevs situationen på vägsträckan så här:

- Det var kaos på i båda riktningarna, sa Anders Bergström vid Gästrike räddningstjänst.

- I princip var det en enda lång trafikolycka mellan Gävle och Tönnebro, sa Göran Lyrberg, vakthavande befäl på polisen i Gävle.

Ambulanser och räddningstjänst både från Gävle och Söderhamn larmades till olycksplatserna.
- Men ingen människa har skadats allvarligt så vitt vi vet, berättade Göran Lyrberg.

Under fem timmar leddes all södergående trafik från Söderhamn till väg 272 via Bollnäs, Kilafors och Sandviken.

- Det var svårt att få grepp var alla olyckor hade skett men det såg ut som att de flesta var söder om Hagsta. Men det var även ett par avåkningar mellan Hagsta och Söderhamn.

Under de mest kaotiska timmarna dirigerades en buss ut så att drabbade trafikanter kunde värma sig vid ett uppsamlingsställe i Hille.

Ett läkarteam följde med i bussen för att ge vård vid behov. Man hade även tillgång till ett team som kunde ta emot de som vill prata om vad de varit med om efter vägarna.