Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

E4 öppen igen efter krocken

(UPPDATERAD KL. 15:40) En långtradare med flis blockerade E4 mellan Tönnebro och Söderhamn i åtta timmar. Klockan tre på eftermiddagen meddelade trafikledningscentralen att även den norrgående körfilen var öppen förbi olycksplatsen .

Det var strax efter sju på fredagsmorgonen som två långtradare av okänd anledning var ytterst nära att frontalkrocka på E4 norr om Tönnebro.

Bilarna kom från varsitt håll och hamnade på något sätt fel sida om mitträcket. Bilarna touchade i varandra och flisbilen, som kom från norr, kom över i norrgående körbana och tippade omkull. Enligt räddningsledare på platsen var det väldigt nära att de båda bilarna frontalkrockade.

Det blev total stopp i båda körriktningarna och bärgningsarbetet kommer att ta lång tid.
Cirka 200 meter vajerräcke kördes ned och åtgärdades innan trafiken kan släpptes på i den norrgående filen.

Det bildades snabbt långa köer i morgontrafiken norr och söder om olycksplatsen. Senare släppte polisen förbi köerna och ledde om trafiken på andra vägar.

Strax efter klockan tio släpptes trafiken på i södergående riktning vid olycksplatsen. Norrgående trafikanter från Gävle uppmanades att åka andra vägar förbi olycksplatsen fram till klockan tre på eftermiddagen.