Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E-posta direkt till skrivaren

/

I ett samarbete med Google kommer HP ta fram skrivare som får egna e-postadresser.

Annons
I ett samarbete med Google kommer HP ta fram skrivare som får egna e-postadresser. Det kommer bland annat underlätta att skriva ut bilder och dokument från mobilen.

Egentligen är det lite märkligt att detta inte har blivit en standard redan. Behovet att enkelt skriva ut bilder eller textbaserade dokument från mobilen har funnits länge men ingen har hittat ett enkelt sätt att lösa problemet på.

Fram till nu, då HP och Google gemensamt har utvecklat ett system som ger varje skrivare en egen unik e-postadress. Då blir det inte svårare än att bifoga bilden eller dokumentet i ett mail som man skickar från mobilen till skrivaren som automatiskt skriver ut bilagorna.

Eftersom Google är inblandat är det inte svårt att tänka sig att även tjänster som Google Documents och bildtjänsten Picasa kommer få stöd av de nya funktionerna. Frågan är bara hur HP löser säkerhetsfrågan? Om e-postadressen hamnar på avvägar är risken stor att skrivaren spottar ur sig avsevärda mängder skräppost så förhoppningsvis krävs någon form av lösenord för att få åtkomst till skrivaren.

HP och Google förväntas släppa mer detaljer om det här samarbetet under en presskonferens som kommer att hållas under de närmaste dagarna.


/Andreas Liebert

Prylportalen.se

Mer läsning

Annons