Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dystert för Rehns BK – rasade från toppen till botten på långa natten: "Han orkade inte"

Med en offensiv turordning i laget skulle Renhs BK hänga på i årets Tiomila. Och den spända bågen höll i tre sträckor – sen brast allt under den långa nattsträckan.

– Det blev lite ändringar i laget, men för startsträckorna spelare det mindre roll. Att Konstantin (Serebryanitskii) inte kunde springa långa natten var synd, för han är löpstark. Andrey (Baryschnikov) hade lite mer problem, han hade tydligen tränat för dåligt och orkade inte helt enkelt och blev förbisprungen, med rätt person hade vi kunnat leda efter långa natten, säger Jesper Lysell.

Konstantin Serebryanitskii flyttades från långa natten till förstasträckan då Jerker Lysell inte kunde komma till start. Han kom in på en 46:e plats och växlade över till Jesper Lysell. Han satte högsta fart och när han i sin tur lämnade över till Fredrik Ingelsson var Rehns BK uppe på en sjundeplats.

– Jag gjorde en bra sträcka och sprang mycket själv och kom i kapp den stora gruppen rätt tidigt och låg och drog där. Jag kom ikapp Södertälje också på slutet. Men det var så enormt gafflat på slutet så jag kunde inte spurta om förstaplatsen, säger Jesper Lysell, som trots sin upphämning inte var helt nöjd.

– Jag var nog en av dem som gick snabbast på min sträcka, så det kändes bra. Så jag är nöjd med min egen insats, förutom att jag inte var först in. Det kommer väl fler gånger. Lampan dog på sista kontrollen också, det var i ett klurigt läge och jag tappade nog 20 sekunder där.

Fredrik Ingelsson förvaltade Lysells upphämtning och släppte iväg Andrey Baryschnikov som sexa inför långa natten.

Men där var det roliga slut. På den så utslagsgivande sträckan tappade ryssen nästan 18 minuter mot täten och växlade som 31:a.

För resterande löpare fanns inget annat att göra än att fullfölja tävlingen ända in i kaklet. Nu ställs siktet om inför Jukola-kavlen som avgörs om en månad.

– Vi kommer ha ett starkare lag då. Vi har ju flera löpare som lätt skulle kunna platsa i det lag som vinner de här stafetterna. I Jukola så är det bara sju löpare med så då blir vi bättre, säger Jesper Lysell.

Du springer ju jämt med topplöparna i varje kavle. Är det inte läge att byta klubb så du får vinna också?

– Det är ju frustrerande när man presterar varje år och kompisar från förr springer in och vinner med sina lag. Men att komma på 14:e plats med Rehns BK är större för mig än att vinna två år med exempelvis Södertälje Nykvarn.