Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dystert cupfacit för BGIF och Edsbyn

Bollnäs och Edsbyn gick in i årets världscup i en tuff grupp med ett tufft spelschema.

Och gjorde snabb sorti. Giffarna efter tre raka förluster, medan Byn åtminstone fick med sig segern (2–1) i fredagens nattderby.

Annons

– Tja,inga konstigheter egentligen. Vi mötte två vassa ryska lag med fullblodsproffs, gjorde bra första halvlekar men orkade inte hela vägen, säger Edsbyns tränare Peter Törnberg.

Som samtidigt ställer sig frågande till ett upplägg som innebar att både Edsbyn och Bollnäs fick båda de täta ryssmatcherna före fredagens nattmatch, som då saknade betydelse.

En synpunkt som delas av Bollnäs tränare Patrik Larsson.

– Det känns som en arrangörsmiss, faktiskt.

Men samtidigt finns där alltid en laddning i ärkerivalernas möten, särskilt som det för båda lagen var sista matchen före seriestarten om två veckor.

– Det var förvånansvärt bra drag ändå, och helt jämnt hela vägen. Nu drog vi längsta strået igen, och det är ju skönt att ändå få med sig, konstaterar "Pinch" Törnberg.

I en målsnål tillställning blev, ännu en gång, Mattias Hammarström matcvinnare när han satte 2–1 med kvarten kvar. Bollnäs låg på i en vass spurt, men utan flyt i avgörande lägen.

– Just i den sista tredjedelen måste vi jobba vidare med effektiviteten. Det gällde även i ryssmatcherna, säger Patrik Larsson.

På en avslagen läktare blev det däremot "storseger" för en busslast Bollnäs Flames.

Bollnäs klarade sig den här gången utan skador. I Edsbyn åkte Daniel Välitalo på en hjärnskakning redan i första matchen, men är snart i full träning igen.