Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrt och onödigt enligt kommunerna

Den uppmärksamme har sett att kommunernas informationssidor fattas i den nya versionen av Gula sidorna.
Enligt kommunen är företagets priser alldeles för höga.
– Det finns inget rim och ranson, säger Gunilla Byström, informationschef i Bollnäs.

Den klassiska gula katalogen med telefonnummer till "allt och alla" etablerades redan 1978. Varje år uppdateras katalogen och ges ut gratis till hushåll i Sverige.

Men årets Gävleborgsupplaga är tunnare än vanligt. Hälsingekommunerna har nämligen beslutat att inte ha kvar sin informationssida, med kontaktuppgifter till kommunens verksamheter.

Kommunerna begärde ett möte med Eniros representanter för att få en specifikation om exakt vad som ingick i kostnaden för kommunsidorna. Framförallt ville kommunerna undersöka möjligheten till att enbart listas på nätet och därmed sänka utgiften. När Eniro inte kunde erbjuda något sådant togs ett gemensamt beslut.

– Vi gick ihop och bestämde att det fick vara nog, deras priser är hutlösa. Istället samarbetar vi med andra aktörer, säger Gunilla Byström.

Samtliga gästrikekommuner (Gävle, Ockelbo, Sandviken, Hofors och Älvkarleby) har däremot informationssidor i den nya katalogen som anlänt, eller anländer, till de flesta hushållen i dagarna.

– Om det visar sig att vi får mycket klagomål på det här får vi ta och fundera på hur vi ska göra, säger Gunilla Byström.