Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrt att tappa soffa på riksväg

Den 18-åriga Arbråbon var nybliven ägare till en soffa. Men han slarvade med att fästa soffan på släpvagnen och straffades med böter och självrisk.

Arbråbon hade på lördagen varit i Hofors och köpt en soffa, men han fäste den inte ordentligt på släpvagnen och tappade den på riksväg 80 i höjd med Sandviken. En bakomvarande bilist körde in i soffan och bilen fick skador på en blinkers, en backspegel och en stötfångare. Bilisten klarade sig dock utan skador och stannade sin bil för att flytta soffan från vägen.

När Arbråbon stannade för att tanka i Valbo kom ytterligare en bilist som sett soffan och frågade honom om han tappat sin last. Först då upptäckte Arbråbon att soffan var borta och han återvände till platsen för att hämta den.

Arbråbon fick böter av polisen på 1 500 kronor och ska även betala självrisken på trafikförsäkringen för reparationerna av bilen som kördes in i soffan.

Hur det gick med soffan visste däremot inte polisen vakthavande befäl som berättade om den här händelsen under helgen.