Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrt att relaxa på nya badhuset

Badhuset i Hudiksvall har fått ett nytt utseende och många nya bekvämligheter, som en spa-avdelning. Men den som vill utnyttja faciliteterna, får vara beredd att betala.

Ljusare utrymmen och luftigare känsla. Nya fräschare omklädningsrum och duschutrymmen. Bubbelpool, relaxavdelning, ångbastu och upplevelseduschar som växlar ljus och ljud. Det är anledningen till att badhuset nu får nya taxor. Den som vill utnyttja de nya faciliteterna i spa-avdelningen får vara beredd på att betala för det.

Ett 6-månaders kort för bad kostar i dagsläget 600 kronor för en vuxen person och 400 kronor för barn och ungdomar. Med vill man ha relax inkluderat i sitt badkort kommer det att kosta ytterligare 1000 kronor för en vuxen. För studenter och pensionärer är kortet dock 100 kronor billigare.

Ett årskort med bad och relax kommer att kosta 2000 kronor extra, än dagspriset. Och för barn och pensionärer ligger samma kort på 2960 kronor.

– Vi var tvungna att sätta nya taxor i och med spa-avdelningen. Och för 20 kronor extra per dag, får man nyttja relaxen så mycket man vill, säger Gunnar Canslätt (KD), ordförande i social- och fritidsnämnden, som har föreslagit förslaget.