Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrköpt seger för Ljusdal

Ljusdals IF tog försäsongens första seger – 5–0 borta mot Alnö.
Men det blev en dyrköpt vinst, då lagets speciella målskytt Sanna Signeul skadade knät i slutet av matchen.
– Det såg inte bra ut, hon hade rejält ont, säger Ljusdals assisterande tränare Börje Lindh.

Sanna Signeul gjorde det hon skulle – ett mål i varje halvlek för Ljusdal i träningsmatchen borta mot division 2-laget Alnö.

Men Ljusdals första seger på försäsongen fick en bitter eftersmak. Alldeles i slutet, när Ljusdal hade fastställt segersiffrorna till 5–0, vred hon knät.

– Det var fem minuter kvar av matchen, så det är klart att det känns som ett rejält smolk i bägaren, säger Ljusdals assisterande tränare Börje Lindh.

Förra säsongen kom Sanna Signeul tvåa i skytteligan i division 2 med sina 20 fullträffar. Visar sig skadan vara allvarlig är det ett rejält avbräck för Ljusdal, som om en knapp månad har seriepremiär.

– Hon fick hämtas av ambulans och ligger nu på Sundsvalls sjukhus. Det såg inte bra ut, hon hade rejält ont, säger Börje Lindh.

Innan det tråkiga hände med Sanna Signeul spelade Ljusdal ut Alnö efter konstens alla regler. Matchen var avgjord redan efter den första halvleken. 2–0-målet signerat Alva Östberg var särskilt vackert.

– Ett inlägg från Towe Hemström som Alva satte dit, säger Börje Lindh.

Under de tre första träningsmatcherna har Ljusdal mött lag från ettan, vilket har slutat med två förluster och en oavgjord. Söndagens motstånd var något svagare.

– Motståndsmässigt var ju detta ett kliv nedåt. Men det var kul att vi fick göra lite mål, säger Börje Lindh, särskilt nöjd över att laget följde planen.

– Till vår spelidé hör ett riktigt bra omställningsspel. När vi vinner boll ska första tanken vara framåt och vi ska komma in på våra motståndare på djupet.

Hur många av Ljusdals mål som kom till på det viset i matchen?

– Fem, säger Börje Lindh.