Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrare att bada i simhallarna i höst

Det kommer att bli dyrare att gå och bada i simhallarna i Edsbyn och Alfta. Kommunstyrelsen föreslår att det blir tio kronor dyrare för vuxna, som i dag betalar 35 kronor för ett besök. Även barn och ungdomar som i dag betalar 25 kronor för ett besök får en höjning med tio kronor.

Barn går in gratis i dag kommer att få betala 15 kronor, enligt förslaget från kommunstyrelsen.

– Under diskussionerna om att behålla två simhallar, så har det också kommit fram att man är beredda att betala en höjning. Ökningen är anpassad till avgifterna i simhallarna i grannkommunerna och för att ligga på samma nivå som där. Här blir det inte dyrare, säger fritidschef Eva Holm.

Det blir också en höjning på årskorten med drygt en hundralapp.

Förslaget från kommunstyrelsen går till kommunfullmäktige. Höjningarna kommer att gälla från säsongsstarten i höst, då även simhallen i Alfta är klar.

Centerpartiet hade ett eget förslag som innebär en lägre höjning för säsongskortet för familjer. Centerpartiet reserverade sig därför i kommunstyrelsen.

– Vi har dock gjort en jämförelse med kostnader i andra kommuner och anser att den nivå vi lagt oss på ändå är rimlig. Det var många år sedan vår kommun ändrat avgifterna vilket gör att vi länge legat på en låg nivå, säger kommunalrådet Yoomi Renström (S).

Vidare beslutade kommunstyrelsen att bilda en gemensam Överförmyndarnämnd med Bollnäs, Ljusdal och Söderhamn. Ovanåker har idag en gemensam handläggarorganisation med Bollnäs och Ljusdal men ser fördelar med en gemensam nämnd med flera kommuner. Ärendet går vidare till fullmäktige.

Kommunens nuvarande policy för sponsring kommer att upphöra. Även det ärendet går till kommunfullmäktige.