Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyr vård och utarmning

Kommentar till artikel 16/9. Majoriteten landstingspolitiker stöder det tjänstemannavälde, som med sin personalpolitik skrämmer bort den etablerade sjukvårdsexpertis i länet, som byggt upp och vårdat en trygg och hög standard.

Annons

I stället måste man nu anlita hyrläkare till skyhöga kostnader. I artikeln den 16/9 säger chefsläkare Lars-Göran Holtby, att landstinget inte kan kontrollera hyrläkares kompetens före anställning. Den kompetensen har i ett antal fall brustit. Då ursäktar sig landstinget med att dessa läkare inte anlitats igen.

Vi gävleborgare betalar alltså hög skatt till det landsting, som anlitar flest hyrläkare i hela landet till mycket stora kostnader. Varken patient eller personal vet något om den person, som sätts att vårda en skada eller en sjukdom. Vi är landstingets försökskaniner. Går det dåligt, så får vi ta smällarna så länge anställningen varar och trösta oss med, att den läkare, som ej haft kompetens, inte återanställs.

Det är en mycket klen tröst.

Med en normal och vettig personalhantering hade vi haft kvar den trygga sjukvårdsmiljö, som fanns innan nuvarande vårdfrämmande styre trädde till. Då fanns fast anställda vårdgivare till vedertagen kostnad i en positiv och trivsam anda. Kostnaderna för hyrläkare är mycket betungande. För att hålla budget måste det naturligtvis skäras från olika verksamheter. Vårdutbudet blir sämre och standarden sjunker. Gävleborgare känner sig inte trygga längre. Våra skattepengar förvaltas katastrofalt illa.

Nu kräver vi ett uttalande från ansvariga politiker.

Varför driver ni en sjukvårdspolitik, som för höga kostnader bara leder till utarmning, missnöje och otrygghet? Är det er avsikt och ert mål?

Svara!

Jarl Karén

Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel