Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyr nattmatch lockar inte många

Hälsingederby och drag i världscupens nattmatch?

Glöm det – intresset är svagt från både Edsbyns Red farmers och Bollnäs Flames.

Red Farmers har ställt in resan, medan Flames organiserar en halvtom buss till Sandviken på fredagen.

Det är främst biljettpriset på 200 kronor som bromsar. Även om det täcker fler matcher under fredagen, så ligger hälsingesupportrarnas fokus på nattderbyt.

– Det handlar till slut om en cupmatch på 2x30 minuter som är 70 kronor dyrare än en seriematch. Det är för girigt, menar Red Farmers ordförande Robert Bergius.

Här är Farmers och Flames rörande ense.

Robert Wiklund är reseansvarig i Bollnäs Flames:

– Vi har försökt prata med arrangörerna om att sänka priset för just nattmatchen, men de vägrar. Istället har vi subventionerat busskostnaden med hälften.

Sålunda har Flames åtminstone lockat några att dra till Sandviken.

– Vi har ett 30-tal anmälda, och jag hoppas väl på ytterligare ett tiotal. När cupen gick i Ljusdal var det givet med två-tre bussar.

Under de två åren i Göransson Arena har olika upplägg testats för att gjuta nytt liv i klassikern, men det har varit långt till de nattmatcher i Ljusdal som kunde locka runt 7-8000 till IP.