Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla straffsituationer i fokus när Söderhamns FF tog poäng i norr: "Märkligt"

Simon Fägers kvittering ordnade en poäng för Söderhamns FF. Men efterspelet handlade om något helt annat – två straffsituationer vållade diskussion. – Mycket märkligt måste jag säga, säger tränaren Dennis Ohlsson.

Fredrik Stenberg missade DM-finalen i onsdags på grund av sjukdom. Nu var lagkaptenen tillbaka i bortamatchen mot Skellefteå. Och han tog direkt plats till vänster i en för dagen nykomponerad trebackslinje tillsammans med Joel Nordgren och Felix Lingman.

– Det kändes bra. Jag är lite småkrasslig fortfarande, men jag har ingen feber. Vi gjorde en riktigt bra match, trots ett kryss, säger han.

Det hann bara gå 18 minuter innan Stenberg hamnade rejält i hetluften. Domaren Martin Palm tvekade inte alls och pekade på straffpunkten. En situation som blev den stora snackisen efter matchen.

– Jag tycker att den var billig. Visst, jag håller armarna runt honom, men det har han även på mig. Och det är sånt som händer nästan varje gång på hörnor. Bollen går dessutom två meter ovanför och han hade inte en chans att nå den, menar Stenberg.

Linus Almqvist var säkerheten själv från elva meter och tryckte in 1–0 till hemmalaget otagbart i ena hörnet.

Men SFF repade mod efter underläget.

Och kvitteringen kom också tolv minuter in i den andra halvleken.

Felix Lingman slog en boll mot Nermin Celjo som skarvade den vidare i djupled. Simon Fäger löpte i från försvararna och gjorde inget misstag framför mål.

Sedan var det Söderhamns FF:s tur att ropa på straff. Niklas Holm– som tillsammans med Joel Nordgren var laget bästa spelare – kom runt på kanten och slog ett inlägg.

– Handsregeln går alltid att tolka på olika sätt. Men det var solklart om du frågar mig. Har man handen ovanför axelhöjd och rakt ut är det straff, säger Dennis Ohlsson.

Men domaren friade och SFF fick frustrerat spela vidare.

– Vi gjorde en okey första halvlek, men i andra hade vi både spelet och chanserna, säger Ohlsson.

SFF kom för andra matchen i rad till spel med en tunn bänk, vilket bland annat gjorde att reservmålvakten Adam Skhiri fick agera utespelare. Han hoppade in på övertid och var inte långt borta att få huvudet på bollen och avgöra matchen.

– Med lite perspektiv kommer jag säkert att vara nöjd med en pinne mot Skellefteå. Men sett till matchen tycker jag att vi var närmast segern, säger Dennis Ohlsson.

Redan på onsdag väntar nästa match för SFF – hemma mot Härnösand.

LÄS MER: Nermn Celjo bjöd på målfest när Söderhamns FF försvarade titeln

MATCHFAKTA

Division 2 Norrland

Skellefteå–Söderhamns FF 1–1 (1–0)

Målen: 1–0 (18) Linus Almqvist, 1–1 (57) Simon Fäger.

Varningar Skellefteå: Tobias Sandström, SFF: Fredrik Stenberg.

Domare: Martin Palm, Örnsköldsvik.

Publik: 193.