Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla segrar för Rost i Grönklitt

Erik Rost fick en skön avslutning på världscuptävlingarna i Grönklitt.
Stafettseger på lördagen och en ny fullträff i söndagens långdistans.
– Det andra varvet gick lättare än det första, säger Rost.

Långdistans var det som gällde den sista dagen av världscuptävlandet i Grönklitt. Tove Alexandersson, som på klubbnivå tävlar för Alfta-Ösa OK, har visat fin form under den intensiva tävlingsperioden, och tog nu sin fjärde individuella världscupseger på en vecka. Detta om man räknar in förra helgens tävlingar i Norge.

I långdistansen var hon en minut före tvåan, klubbkamraten Josefine Engström.

Även på herrsidan blev det en blågul uppgörelse i toppen. Andreas Holmberg fick stå i målområdet och vänta på Erik Rost som startade sist av alla. Alftalöparen Rost kunde avgöra på de sista kontrollerna och vinna med 25 sekunder:

– Det kändes faktiskt segt redan från start. Jag fick verkligen kämpa mentalt. Jag var osäker på hur snabbt jag hade åkt. Men när jag kom in till varvning och fick besked om att jag var med i den absoluta toppen var det väldigt sköna besked, säger Rost.

I lördagens stafett svarade Rost för en lysande andrasträcka som bäddade för svensk seger. På damsidan såg Alexandersson och Engström till att Sverige kunde åka in som tvåa bakom Ryssland.

Kommande helg avgörs SM i skidorientering och efter det kommer truppen till EM i Ryssland som avgörs i mars att tas ut.