Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla segrar firades hemifrån

Två segrar till stallet, men ingen tränare på plats.
Ari-Pekka Pakkanen firade sina framgångar på Hagmyren hemma i Finland.
– Det gäller att visa lite finsk sisu i bland, sa Pakkanen.

Annons

Jorma Kontio såg på förhand ut att ha de bästa segerchanserna vid tisdagens lunchtävlingar på Hagmyren, men det var en annan finländare som stal de största rubrikerna. Ari-Pekka Pakkanens stall selade ut tre hästar under dagen och det slutade med två segrar och en tredjeplats. Jorma Kontio fick där också sin beskärda del av de finska framgångarna då han satt i sulkyn bakom Pakkanens första vinnare – Angelina Vacation.

– Jorma gav hästen ett väldigt bra lopp och hon vann också på en fin tid. Min häst har haft otur i loppen på sistone så det var roligt att hon fick utdelning på sin fina form, sa Pakkanen.

Hagmyrens kuskchampion Ulf Ohlsson körde finländarens andra vinnare för dagen – Right Of Way – och ekipaget ledde mer eller mindre från start till mål.

– Hästen hade tränat väldigt lugnt innan den här starten så det var bra gjort av henne att vinna, sa Pakkanen.

Den 52-årige finländaren etablerade sig på svensk mark under 2011 och har i år en segerprocent på 19. Han fanns själv inte på plats på Hagmyren under tisdagen utan följde loppen på teve från hemmet strax utanför Tammerfors i Finland.

– Jag är ganska lugn när jag följer loppen och självklart är det roligt när det går bra.

I dagsläget har han 20 hästar i Finland och på filialen i Sverige som sköts av Antti Veteläinen finns 15 hästar.

– Jag är själv i Sverige en gång i månaden och då stannar jag ungefär tre-fyra dagar. Det har gått väldigt bra hittills och på sikt vill jag etablera mig ännu mer i Sverige. Förhoppningsvis får också de svenska hästägarna upp ögonen för mina framgångar.

Pakkanens tredje starthäst vid Hagmyrens lunchtävlingar var B.W.T.Trick som efter ett lopp i ledningen fick nöja sig med en tredjeplats. Och trots Pakkanens fina facit i övrigt gav det en tagg i sidan.

– Eftersom min sista starthäst under tävlingarna inte gjorde något riktigt bra lopp känns hela dagen förstörd, men jag kommer att vara jättenöjd när jag vaknar i morgon bitti. Något firande blir det dock inte utan jag tänker bara fortsätta att jobba hårt.

Och till Hagmyren återvänder finländaren igen med sina starthästar.

– Det är ofta inte samma hårda konkurrens längre upp i landet och det känns lite enklare att tjäna pengar där.