Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla pallplatser för Larsson och Elvin i enduro–SM: "Fick springa i mål"

Bollnäsföraren Martin Larsson knep en tredjeplats i klassen SM3 när enduro-SM fortsatte i Vimmerby. Trea blev även sambon Amanda Elvin – i damklassen.

Årets tredje SM-deltävling bjöd på en hel del äventyr för Martin Larsson. Han öppnade starkt, höll andra plats i klassen, när stötdämparen gick sönder på den femte sträckan.

– Efter att ha bytt dämparen så startande inte cykeln. Detta fick till följd att jag drog på mig tidstillägg och dalade ner till en fjärdeplats, berättar Martin.

Som fortsatte jakten och hade förhoppning om avancemang.

– Tog mig upp som trea, men motorcykeln krånglade hela tiden. Fick som avslutning springa i mål på den sista sträckan, fortsätter han.

Lön för mödan blev trots allt en tredjeplats. Vann SM3 gjorde Andreas Linusson, Kinna, före Kumlas Martin Sundin.

I Dam var Hanna Berzelius, Linköping, omutlig. Marginalenskrevs till dryga sju minuter före Martina Reimander, Östgöta. Kompletterade prispallen gjorde alltså Amanda Elvin.

Totalt i SM är Martin Larsson sexa i tabellen. Amanda håller andra plats bland damerna och har 52 poäng – mot ledande Hanna Berzelius 57.

LÄS MER: Debutanten Amanda inför Novemberkåsan: "Arrangörerna vill att 80 procent ska falla bort"

Kurt Eliasson