Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla hattrick för Färila på hemmaplan

Första hemmasegern för Färila kom på söndagen när de gästades av Gnarp – ett riktigt målkalas blev det tillslut, med två hattrick, av kapten Johan Larsson och Fredrik Mårtensson.
– Jättekul, absolut, säger Johan Larsson efter matchen som slutade 7–1 (4–0) till Färila.

Det tog bara en kvart på Färilas idrottspark innan hemmalaget ledde med 3–0.

Första målet kom på en indirekt frispark i straffområdet, efter att Fredrik Mårtensson fått till ett inlägg mot en slarvig målvakt. En hemåtpassning i det stökiga läget efter släppt retur gav Färila chansen att ta ledningen.

Fredrik Mårtensson fick petningen och lade enkelt in bollen bakom Gnarps Morgan Jonsson i målet.

Samme Färilaanfallare fick chansen bara två minuter senare efter en väl placerad crossboll av Johan Larsson – en lika väl placerad lobb senare och det stod 2–0.

Sen var det Johan Larssons tur – i samma minut. I en nickduell med målvakten vann han och matchen är i princip över.

Det hinner bli 4–0 innan pipan ljuder för halvlek, Johan Larsson hann med ytterligare ett mål. I början av andra halvlek fullbordar han sitt hattrick.

Lagkapten Johan Larsson har hittills under säsongen haft en roll som defensiv mittfältare, men inför denna match flyttades han fram på forwardsposition. Rätt val?

– Ja, det var nog det, säger han efter matchen.

Och det var rätt match att ha flyt i.

– Ja, det var viktigt att vinna i dag (läs i går). Det har gått tungt nu ett tag, men nu får vi nog en skjuts framåt, säger han.

Om motståndet tycker han så här:

– De ville inte så mycket framåt, det passade mest runt i backlinjen.

Innan matchen var slut hann alltså Fredrik Mårtensson även han göra hattrick, och Thanakhan Boonta satte hemmalagets sista mål.

Gnarps mål kom på en straff i sista minuten.