Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelspår genom Nordanstig

Den stora frågan är var stationen i Nordanstig ska ligga, i Harmånger, Jättendal eller i Gnarp där den ligger idag. Än så länge finns det inga pengar avsatta för dubbelspår mellan Gävle och Sundsvall. Men intresset är stort. Banverket reser nu runt i länet och informerar allmänheten vad ett dubbelspår kan innebära i framtiden.
– Det är en möjlighet att knyta ihop samhällena med varandra och öppna för utveckling i området, säger Harald Knutsen, projektledare på Banverket.

Annons

På torsdagskvällen hade Banverket informationsträff i Jättendal. Många var oroliga för hur en framtida spårdragning kan påverka deras marker och fastigheter.

– Mina barn blir den sjunde generationen som bor på gården. Så det är klart att man funderar på var dubbelspåret hamnar. Nu går det ungefär 300 meter från tomten, så dras det om kan det lika gärna hamna rakt över gården, säger Mattias Arnesson som bor i Jättendal.