Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbel lycka för Flodin

Finalhelgen på Solvalla blev precis så lyckad som Patrik Flodin hade hoppats på.
SM-bronset bärgades hem till Ilsbo efter en fjärdeplats i finalheatet.
– En lyckad helg, säger Patrik Flodin.

Inför helgens SM-final i rallycross fanns bara ett scenario för Patrik Flodin. Tredjeplatsen var det högsta han kunde nå och målet var att komma före Richard Göransson som på förhand höll bronsplatsen.

Precis så blev det också. Göransson kraschade bort sig redan i kvalomgångarna och Patrik Flodin kunde via en fjärdeplats i finalheatet knipa den slutliga bronsplatsen.

– Det känns bra i slutändan eftersom jag inte hade chans att komma bättre. Göransson gjorde en rejäl avåkning men jag kände väl inte att det var helt lugnt eftersom Linus Leise också hade chansen på bronset. Men i sista kvalomgången var jag snabbast på banan och då kändes det bra, säger Patrik Flodin.

Väl i finalheatet började det dock på sämsta tänkbara sätt för Flodin. Utan chans i starten var han sist i väg av alla förare och fick rikta in sig på att jaga.

– En katastrofstart. Jag såg inte skylten som de sätter upp fem sekunder innan start så jag la mig på varvstoppen men var där för länge och motor slog igen.

Han blev passerad av två bilar i första rakan men på slutet var han ikapp Alexander Westlund och Kevin Hansen som slogs om andraplatsen bakom Kevin Eriksson. Flodin slutade fyra, och eftersom Linus Leise körde bort sig och slutade sist i finalen och Richard Göransson inte ens kom dit, blev det aldrig särskilt spännande i kampen om bronset.

– När Linus Leise försvann var det en lucka kvar till tredjeplatsen och den åt jag upp på två varv. Fartmässigt var det bra men jag hade såklart hoppats få avsluta tävlingen högt upp, säger Patrik Flodin som blev pappa strax innan kvaltävlingarna och hade en minst sagt annorlunda uppladdning inför finalhelgen.

– Hela natten till fredag var jag på BB och jag kom till tävlingen en timme före starten. Jag hann varken gå banan eller sova någonting på hela natten, men jag fick två rejäla adrenalinpåslag så det var häftigt på det viset.

Att ta emot bronset på ett välfyllt Solvalla var förstås också speciellt.

– Banan var lite långsam på sina håll men i övrigt är det kanon att genomföra tävlingen på Solvalla. Det var 15 000 åskådare på plats och en härlig atmosfär, säger Patrik Flodin.