Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbel för Eriksson

Ulf Eriksson var felfri på lunchen i Bollnäs där han körde två hästar och vann med båda. Han började med Värsting Kungen som ifjol inte satte en fot rätt – nu tog hästen sin tredje raka seger.

I år har 4-årige Värsting Kungen lärt sig hålla reda på benen och nu sänkte han rekordet med 3,4 sekunder när han tog tredje raka och vann från ledningen på finfina 1.27,3/1 640a.

– Det var lite mer osäkert i dag än vid de tidigare segrarna, men det var en kanontid så han är bra hästen, sade Ulf Eriksson.

– Det gick på gränsen första 300-400 meterna, men jag ville ha ledningen och sedan gick det bra, fortsatte Eriksson.

Andra segern togs med hemmahästen Peking Duck som återigen profiterade på styrka.

– Han kämpar och sliter och har lite problem med aktionen, men har en fin inställning, berömde Ulf den Stefan Arvidsson-tränade 6-åringen sedan denne tagit sin andra årsseger.

Trots ett knappt varv i tredjespår kunde han kämpa ned ledande Above All Ås och vinna på 1.15,9/2 160 meter via 15,2 sista tusen.

– 300 kvar sade jag till Bergh (Robert) att nu kan jag inte förlora det här.

Lars-Göran Söderberg satt bakom bästa hästen i V4-2 där amatörtränade Bell krossade motståndarna från utsidan sista femtonhundra. Robert Berghs ledande Jethro Tull hade inget att sätta emot och bakifrån var det inte heller någon som närmade sig.

Efter ett 4.5 års tävlingsuppehåll där hon bland annat hunnit med att få två avkommor, gjorde Gosen Line comeback i höstas. I början av februari tog Gerth-Ove Karlsson över träningen och i tredje starten för honom tog 13-åringen första segern sedan 2008. Bo Eklöf satt i sulkyn.

I ett lopp för orutinerade kallblod galopperades det flitigt, men felfri var Rune Sörensens Kvasir som fick en bra start från tillägg och efterhand kunde krypa ned bakom ledande Vilda Tabac. När så denna galopperade 300 kvar blev det raka spåret för Kvasir som vann på 1.34,8/2 160 meter.

– Jag sade åt ägaren att sälja i förra veckan, men hästen blev kvar och då anmälde jag hit, sade Robert Bergh efter att ha vunnit med favoriten Elegance Brodde.

Han attackerade från tredje ytter varvet från mål, rundade till ledningen 750 kvar och vann överlägset via 1.15,2 sista tusen.

En favorit fick även avrunda V5. Från femte ytter gick Krut Rut allra bäst till slut långt ute i banan för Sören Eriksson.

Mats Persson