Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbel av Roger N

En av Sveriges bästa lärlingar är Hagmyrens Roger N Olsson.
I går tog han en dubbel vid V65-tävlingarna på hemmaplan.
Triumferna var Olssons 42:a och 43:e för året och på kontot för inkörda pengar närmar han sig nu 2,5 miljoner kronor.

Nu hette Rogers segervapen Håkon Jo och Spjuto Magic.

Den förstnämnde fick efter flera fina insatser äntligen en välförtjänt seger.

– Jag kände redan senast när jag körde på Romme att det var bra form på hästen. Det är en jättefin häst och det var riktigt skönt att vi fick vinna tillsammans igen, sa Olsson.

Ja, för det var just Olsson själv som satt bakom Karl-Gunnar Löjdahls travare vid årets andra seger också som kom i slutet av juli. Gårdagens seger var värd 40 000 kronor.

Hagmyrenlärlingens andra vinnare i går var Spjutbo Magic som ledde det avslutande P21-loppet med 5 000 kronor i förstapris från start till mål.

Jan-Olov Persson ser annars ut att ha kopplat ett rejält grepp i championligan på Hagmyren och då bara tre tävlingsdagar återstår har hemmatränaren lika många segrar till godo på jagande Ulf Ohlsson. Persson fick i går hjälp av Torbjörn Granath i championstriden då Hagmyrenkusken vann första loppet tillsammans med Gävletränarens Kvern Eld.