Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Du valde att missförstå, Staffas

Svar till John Staffas (S) (26/8), vi män vill utnyttja simhallen med samma inskränkningar som resten i samhället. Men min egentliga avsikt med förra insändaren valde du att missförstå.

Svar till John Staffas (S) (26/8).

Du tolkar det jag skriver som framförd kritik av det förslag som ämnar stänga simhallen för män två timmar i veckan, baserad på att just detta förslag skulle diskriminera män. I min insändare (19/8) använder jag mig inte ens av ordet diskriminering, och hade du läst ordentligt skulle det ha framgått för dig att denna tidsinskränkning inte innebär något praktiskt problem för män, enligt mitt sätt att se på saken.

Det sorgliga i sammanhanget ligger i det faktum att Staffas väljer att bortse från en större och mer komplex problematik genom att helt ignorera övriga delar av min insändare. Tyvärr alltför vanligt bland politiker.

I stället åberopas de många positiva reaktioner som kommit uteslutande från "svenska" (citationstecken från Staffas insändare) kvinnor till följd av förslaget, medan en negativ respons enbart kommer från män.

Således viftas det problemet bort, vilket är märkligt eftersom det är en stämma från några bland det folk som faktiskt är kommunledningens uppdragsgivare. Med en sådan arrogant hållning visavi en fråga, hade kvinnokampen definitivt haft långt svårare att få gehör, övriga jämförelser bortsedda från.

Felaktigheten späds på med att åldersdiskrimineringen förs upp på agendan. Men visst, vill man framhärda, har vi i Sverige och andra länder en strukturell och formell diskriminering av alla under 18 år. Men den diskussionen sker bättre i ett annat forum, eller hur?

Särbehandling, som jag nämnde, kan vara positiv, medan diskriminering alltid är negativ. Kom det ihåg!

John Staffas, vi män vill utnyttja simhallen med samma inskränkningar som resten i samhället. Men min egentliga avsikt med förra insändaren valde du att missförstå.

Björn Berggren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel