Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Du och ditt M mörkar, Kjellin

Kommentar till Margareta B Kjellins inlägg (1/4): Pensionerna kommer inte förändras. Men, Kjellin, vilken koll har du?

Varför inte också ta till dig influenser från externa källor, kanske från marsutgåvan av Skattebetalarnas förenings tidning Sunt förnuft.

Skattebetalarnas förening är tydlig i sitt tema – Pensionärssmällen. I nummer 1/2014 kan du hämta hem lite mer förnuft, men för säkerhets skull citerar jag: "Löntagarna har fått stora skattelättnader under en åttaårsperiod. De som har halkat efter är pensionärerna. Skillnaden i skatt överstiger nu 100 000 kronor för ett pensionärshushåll med en genomsnittlig inkomst."

Vad gäller förnuft och sammanhang blir det dessutom sjaskigt, som du och ditt M så ihärdigt mörkar, att pensionärerna med den moderata skatteskalans märkta kort getts svartepetter. M gav helt plötsligt medborgarstatusen pensionär ett straffvärde.

Detta ska visst inte få synas som M:s beramade rundning av en partipolitiskt överskridande pensionsöverenskommelse. Med just denna ickeöverenskommelse vill M ändå helt ogenerat konfirmera sitt skatteövergrepp av pensionärerna.

Vad blir nu en överenskommelse värd i Moderaternas värld? Den ska visst helt moderatkorrekt fritt få bli kollrad bortom M:s hissnande politiska horisont. Just så skenas det alltför lömskt i väg inom M – men hur rodnar partiet i skam?

Det kostar visst på med ihärdigt skattesabotage mot ett partiövergripande pensionssammanhang. Låt det bli dyrt.

Jan Thollin

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel