Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömstart för Ljusdal i kvalet

Ljusdal fick starten man önskat i elitseriekvalet, då Katrineholm besegrades på bortaplan med 6-2.

15 dagars vila från matchspel märktes hos Ljusdal i matchens inledning, då det var hemmalaget som var betydligt vassare. Det blev också ett rättvist 1-0-mål av Katrineholms egen skyttekung Niklas Eriksson.

Men Bortalaget började halvvägs in i halvleken att få mer arbetsro när den ursinniga hemmaforceringe lagt sig. Kvitteringen kom i den 33:e minuten av Tobias Björklund, som hade en trevlig kväll på sin tidigare hemmaplan.

Efter paus skruvade Ljusdal upp tempot och elitserieerfarenheten vägde tyngre. Trots att Tobias Björklund – på nytt – missade en straff vid 1-1, fixade han ledningsmålet i den andra halvlekens första minut. Sedan rullade på, både för honom och för Ljusdal. 3-1 Kalle Mårtensson, innan Björklund fullbordade sitt hat-trick med 4-1. Matchen slutade till slut 6-2 i Ljusdalsfavör, efter att Jonas Pettersson och Oscar Jonsson fyllt på i målprotokollet mot slutet.