Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömstart för Ljusdal i kvalet

Ljusdal fick starten man önskat i elitseriekvalet, då Katrineholm besegrades på bortaplan med 6-2.

Annons

15 dagars vila från matchspel märktes hos Ljusdal i matchens inledning, då det var hemmalaget som var betydligt vassare. Det blev också ett rättvist 1-0-mål av Katrineholms egen skyttekung Niklas Eriksson.

Men Bortalaget började halvvägs in i halvleken att få mer arbetsro när den ursinniga hemmaforceringe lagt sig. Kvitteringen kom i den 33:e minuten av Tobias Björklund, som hade en trevlig kväll på sin tidigare hemmaplan.

Efter paus skruvade Ljusdal upp tempot och elitserieerfarenheten vägde tyngre. Trots att Tobias Björklund – på nytt – missade en straff vid 1-1, fixade han ledningsmålet i den andra halvlekens första minut. Sedan rullade på, både för honom och för Ljusdal. 3-1 Kalle Mårtensson, innan Björklund fullbordade sitt hat-trick med 4-1. Matchen slutade till slut 6-2 i Ljusdalsfavör, efter att Jonas Pettersson och Oscar Jonsson fyllt på i målprotokollet mot slutet.