Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen som tog serieform

Robert Pettersson slukade serier och ritade konstant som liten. Det gör han fortfarande, men nu får andra läsare chansen att ta del av hans egen serie "Vid Isens Kant".

Annons

– Det är lite klyschigt men det började med att jag drömde första delen av historien. Och sedan hängde det kvar, så det var bara att börja jobba med manuset, säger Robert Pettersson med ett flin.

Drömmen förankrades i en händelse från barndomen när Robert och familjen var i Kajvall för att fiska. Han mindes plötsligt hur familjen gett sig iväg på äventyr och grillat den nyfångade rödingen över elden.

– Eftersom jag är från trakten så ville jag skapa en serie som utspelar sig här, och gestaltar allt tok som kan hända när man ger sig ut ett gäng på utflykt.

Och visst råkar karaktärerna Louise, Andreas och Hanna ut för en del tokigheter.

– Det blir lite av en krock då de har alla olika åsikter och moraliska ståndpunkter, utflykten blir inte riktigt som de tänkt sig, säger Robert.

Ikväll är det releasefest för "Vid Isens Kant" på Rosehills i Ljusdal. Här kan besökarna bland annat se det norrländska reggaebandet Glesbygd´n uppträda. Det är dessutom bandets sångare Arvid Andersson som skrivit efterordet i boken.

– Han läste boken och tyckte att det var roligt eftersom han kände igen sig. "Det har vi varit med om" sa Arvid och syftade på allt som kan hända i ett band med många medlemmar, säger Robert.

Annons