Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömmen om Zlatan i VM ser ut att vara krossad – här är regelverket som kan stoppa fotbollsstjärnan

Drar Zlatan på sig Sveriges landslagsdräkt till VM eller inte?
Många har ställt sig frågan, men nu ser de svenska fansens dröm ut att vara krossad.
Fotbollsstjärnan kan nämligen stoppas på grund av Fifas etiska regelverk.

Zlatan Ibrahimovic kan stoppas från VM senare i år. Anledningen ska vara att fotbollsstjärnan gått in som delägare i det Maltabaserade spelbolaget Bethard.

Fotbollskanalens journalist Olof Lundh menade, i förra veckan, att Zlatans inträde i spelbolaget dödade möjligheten för en eventuell VM-medverkan.

– Det är givet att statliga Svenska Spel som jobbat med Svenska Fotbollförbundet sedan 1930-talet inte kan acceptera att en landslagsspelare jobbar för ett utländskt spelbolag och dessutom är delägare. Det skulle gå emot allt man jobbat för genom åren, skriver Lundh på fotbollskanalens sajt.

Men nu kan Sportbladet avslöja att det inte bara är SFF och Svenska spel som kan stoppa fotbollslegendaren.

Fifas, Internationella fotbollförbundets, Code of Ethics (etiska regelverk) beskriver tydligt vilka regler som gäller för domare, spelare, match- och spelaragenter.

”…förbjudna att äga andelar, aktivt eller passivt, i bolag, koncerner, organisationer och så vidare som marknadsför, tillhandahåller eller arrangerar sådana event eller transaktioner (vadslagning, gambling, lotterier eller liknande)”.

Zlatan efter sanslösa debuten i LA Galaxy: "Jag gav dem Zlatan"

Zlatan om landslaget: ”De ringer varje dag”

Bekräftat: Zlatan lämnar Manchester United: "Det är dags att gå vidare"