Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Drömmen" om en boardwalk lever

Frågan om en strandpromenad i trä längs Varpens strand i Bollnäs lever vidare. Detta sedan en motion om att bygga den överraskande bifölls i kommunstyrelsen i går.
Omröstningen slutade 8–7.

Motionen lämnades in redan i april förra året av Bollnäspartiets Benny Engberg och Roger Lindblom.

I förslaget ingår flera delar. Men den boardwalk som skissades från viken intill Scandic Hotel mot Långnäs, är ett av de mer spektakulära inslagen.

– Ett ja till motionen skulle öppna nya möjligheter Det här är ett sätt att sätta fart på kommunens Långnäsgrupp och skapa underlag för tillväxt i vår besöksnäring, ansåg Benny Engberg vid torsdagens möte.

Att motionen bifölls i kommunstyrelsen var dock otippat eftersom förslaget från arbetsutskottet var att avslå den.

Men i den votering som följde efter debatten i kommunstyrelsen stöddes motionen av Bollnäspartiet, Moderaterna, Centern, Sverigedemokraterna och Sjukvårdspartiets Kent Hedberg.

Det senare var extra överraskande då Sjukvårdsparitet ingår i den majoritet av fem partier som styr kommunen. Nu gick alltså Kent Hedberg emot de partier han samarbetar med.

– Men jag ett starkt engagemang för området. Redan 2008 skrev jag och min partikamrat Henrik Olofsson också en motion om att utveckla verksamheter här, säger Kent Hedberg.

Om Bollnäspartiets motion också klarar prövningen i kommunfullmäktige återstår att se. Men Kent Hedberg, som också är ordförande i kommunens tekniska nämnd, ser i nuläget inget skäl att backa.

– Nej, om ingen stryper mig så...

Benny Engberg kunde samtidigt glädja sig åt att flera av dem som röstade för avslag tyckte att idén om strandpromenaden i sig var bra. Till dem hörde Jan Lahenkorva (S), Peter Nordebo (FP) och Maria Mörk (V).

Deras argument för att avslå motionen var kommunens ekonomi.

– Vi har en tuff ekonomisk situation. Andra investeringar måste prioriteras, ansåg Jan Lahenkorva.