Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömmålet avgjorde den tuffa matchen

Ånge hade haft de hetaste chanserna.
Men Hudiksvall har Mehmed Hafizovic.
Med en drömträff satte han avgörande 1–0 i slutskedet av matchen.

Annons

Matchklockan tickade upp mot 80:e minuten och matchen mellan Ånge och Hudiksvalls FF såg ut att sluta mållös.

Då klev Mehmed Hafizovic fram och gjorde som han brukar. Med bollen vid fötterna stegade han in från sin högerkant och drog till med vänsterfoten. Skottet satt stenhårt högt och ledningsmålet var ett faktum.

– Jag tror att det bara är han i division 2 som kan göra ett sånt mål. Det var ett fantastiskt mål som man kan se hur många gånger som helst, säger HuFF-tränaren Janne Westin.

Ånge försökte hitta en kvittering men närmare än en nick tätt utanför av Kraig Rochester kom man inte. I stället var HuFF nära att utöka ledningen via ett stolpskott, men målskyttet stannade vid 10.

– Vi är jättenöjda med hur vi genomför matchen, både försvarsmässigt och anfallsmässigt. En otroligt bra genomförd match, säger Janne Westin.

Ånge, som värvat tunga namn inför höstsäsongen, förde spelet i den första halvleken. Farligast chanser hade nyförvärvet Pekka Lagerblom som i friläge, efter fem minuter, sköt rakt på Niclas Larsson och Alex Reid som hade ett skott i vänsterstolpen.

I slutet av halvleken tog HuFF över spelet men utan att skapa några farligare chanser.

I andra halvlek fick Pekka Lagerblom i Ånge bäras ut på bår och bytas ut. Efter det raserades en stor del av hemmalagets spel och HuFF tog över taktpinnen ännu mer fram till Mehmed Hafizovic segermål.

– Inget snack om att de värvat bra spelare, sen gäller det att få ihop det. Vi jobbade verkligen för varandra och spelade som ett lag i den här matchen, säger Janne Westin.

Hur påverkade värmen matchbilden?

– Det var otroligt varmt, helt extremt, men det var lika för båda lagen. Alla som spelade i dag tömde sig fullständigt, men det är det ju helt klart värt när man tar tre poäng.

Med den starka segern mot Ånge i ryggen går nu HuFF-truppen in i uppladdningen inför derbyt mot Söderhamn på fredag.

– Derbyt är ju en helt ny match på alla sätt och vis, men vi tar med oss en otroligt härligt känsla härifrån. Samtidigt inser vi att det kommer bli en jättetuff match. Men självförtroendet pekar uppåt nu, säger Janne Westin.