Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömmål avgjorde

Drömfrispark gav SFF:arna kvitteringen. Men minuten före full tid fick de se sig slagna i både snygga mål och i matchen.

– Det känns väldigt tomt och frustrerande, säger SFF-kaptenen Robin Olofsson efter 1–2-förlusten.

Annons

Förra helgen förlorade Söderhamn seriefinalen mot Hille med 0–1 på Hällåsen. Många ordinarie spelare saknades – dels på grund av skador och dels på grund av avstängningar. Och Hille fick ett trepoängsförsprång i herrtrean.

De jagade förvandlades till jägarna. Och på fredagskvällen inleddes förföljandet – ett revanschsuget SFF ställde sig på Åbyvallen i Valbo.
Men det gav inte den effekten söderhamnarna var ute efter.
Det kontringsinriktade hemmalaget backade hem och stängde de flesta ytorna. Trots det skapade SFF en kavalkad av målchanser under matchens första tjugofem minuter.
Men bollen ville inte rulla över stolparnas linje.

Nickduellstarke anfallaren Nermin Celjo träffade ribban, Valbobackar rensade i sista stund när de höll på att göra självmål och Celjos anfallskollega Simon Fäger fick inte straff när han kapades snett bakifrån.
– Det satte sig i våra huvuden när vi verkligen inte kunde göra mål. Vi blev mer och mer stressade, säger SFF-kaptenen Robin Olofsson.

I stället jublade hemmalaget först via en halvkontring. Högerbacken Felix Lingman tappade boll när lagkamraterna var på väg framåt i planen, Valbo utnyttjade den tomma ytan Lingman lämnade och slog ett inlägg mot straffområdet. Gustav Larssons nick skarvades via SFF-försvarare och målvakten Emil Johansson blev chanslös när bollen totalt ändrade riktning.
"Turmålet" – det enda i första halvlek.

I den andra pumpade anfallslusten ut ur SFF:arnas fötter men deras heta lägen på den ojämne hemmamålvakten blev allt färre.
Fram till att den tidigare skadade mittfältaren Simon Åberg byttes in med trettio minuter kvar. Han skulle få två perfekta frisparkslägen. Det första träffade muren – men det andra, sju minuter före full tid, satt vackert och otagbart. Kvitterat, 1–1, och Söderhamn kämpade för att ta ledningen.
Men Åberg fick se sig slagen i såväl snygga mål som i matchen. I herrtreanfightens sista minut tvekade inte Valbos Stefan Forsberg när han tog emot ett inlägg strax framför straffområdeskanten. Vristat volleyskott rakt upp i krysset.

1–2-förlust och eftersom Hille samtidigt vann mot Avesta med uddamålet ligger nu SFF sex poäng bakom serieledaren.
– Det känns helt tomt just nu, väldigt frustrerande, deppar Robin Olofsson.
Och hans tränare Benny Dahlin håller med.
– Vi får strunta i tabellen nu och bara fokusera på att komma ur formsvackan.