Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömhallen som dröjer

Drömmen finns ännu.
Nybildade innebandyklubben för ungdomar, Jungfrukustens IBF, önskar göra idrottshallen på Flygstaden till en innebandyhall.
Men drömmen är ännu en bit ifrån verklighet.

Förra våren bildades Jungfrukustens IBF formellt. En förening som är en sammanslagning av ungdomslag från Sandarne SIF, Wallviks IK och Söderhamns IBF.

Ungefär samtidigt började drömmarna formas och gro om en egen innebandyhall att bedriva verksamheten på. Entusiasterna i den nystartade föreningen tog kontakt med Flygstaden AB för lokal och började samtidigt att samla in pengar till nytt golv. Föreningen har också tagit kontakt med berörda kommunala instanser om hjälp med driften av den tänkta innebandyhallen.

Men längre än så har inte innebandybollen rullat. Även om det från Jungfrukustens håll har funnits drömmar och hopp om en ombyggnadsstart ute på Flygstadens idrottshall redan till förra sommaren.

– Vi har pengarna (400 000 kronor) till golvet och renoveringar. Och vi har varit i kontakt med kommunen för att få hjälp med driftskostnaderna. De träffarna har känts bra, men just nu ligger bollen hos kommunen, säger Peter Bergqvist som är en av personerna i ledningen för Jungfrukustens IBF.