Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömbesked för Patrik Flodin

Patrik Flodin kommer att få fullt upp den här säsongen.
Nu är det nämligen klart att han och co-drivern Göran Bergsten kommer att köra hela GrN-VM för det ryska URT-teamet.

Framgångarna tillsammans med teamet har hittills i år varit så bra som det bara går. Patrik och Göran leder både GrN-VM, SM och det ryska mästerskapet och har vunnit samtliga tre tävlingar som de kört i år.

I fjol valde URT-team att hoppa av VM, men framgångarna har gjort att man nu åter väljer att satsa internationellt.

– Det är enormt kul att få fortsatt förtroende med ryssarna och att få köra hela VM med dem. Det är ett väldigt proffsigt team och bilen har fungerat perfekt i år. Extra kul är det ju att vi går in i VM i ledning nu, säger Patrik.

Patrik fick ett wildcard i samband med Rally Sweden och fick tillgodoräkna sig VM-poäng, fast han inte var anmäld i hela VM.

GrN-VM består av nio deltävlingar där de startande i förväg väljer bort två deltävlingar. Patrik och Göran kommer inte till start i Mexico och Nya Zeeland. Patrik är själv i Kina, där han kommer att köra hela kinesiska mästerskapet med det kinesiska Hongyun Honghe Rally Team.

Första deltävlingen där körs 13-14 mars.

Nästa VM-deltävling blir 1-3 april i Jordanien.