Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drogseminarium flyttade från Forsa

Spelar det någon roll vem som är man och kvinna när chefen ska ta det svåra samtalet om alkohol?
Teaterföreställningen Alkohol och några centiliter genus, inledde det årliga seminariet Förebygg Gävleborg.

Patric Almgren och Katarina Olsson från Scenkraft spelade olika scener som publiken sedan fick kommentera och reflektera över.

Först var han rektorn och hon läraren. I det personliga samtalet inriktade han sig mer på att utifrån ett moraliskt perspektiv kommentera hennes beteende.

Den kvinnliga chefen hade betydligt svårare att ta upp ämnet med sin manlige medarbetare. Hon inriktade sig strikt på själva drickandet. Genom att gå till motangrepp, känna sig anklagad och orättvist behandlad, tar han snart makten över samtalet.

Förebygg Gävleborg är ett årlig endagarsseminarium som tidigare arrangerats på Forsa folkhögskola. Nu hölls den för första gången i Gävle. Eftermiddagen ägnades åt miniseminarier.

– Nytt för i år är också att vi har med länsstyrelsen som medarrangör. De hade önskemål om att vi skulle förlägga konferensen till Gävle, så att det skulle bli lättare för fler att delta, säger Börje Edoff från IOGT-NTO.

– Jag har räknat till sammanlagt 75 deltagare och det är ungefär lika många som när vi var i Forsa.

Bland deltagarna fanns fritidsledare, socialsekreterare, poliser och representanter från kvinnojouren.

– Visst har det kommit deltagare från Hälsingland också, men det blev förstås färre i år. Tanken är att arrangemanget ska kunna alternera både till Bollnäs, Söderhamn, Hudiksvall, Sandviken och Ljusdal.