Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drogpåverkad trodde barn var i fara – vandaliserade campingplats

En man vandaliserade Trönö campings servicestuga och krossade rutor på husvagnar. Nu döms han till fängelse.

I februari 2015 köpte en man droger på stan i form av gula stavar. Han använde preparatet och efter det ringde han ett larmsamtal till 112. Han uppgav att barn var i fara på Trönö camping i Söderhamns kommun, och att han skulle ta sig in i en husvagn som stod uppställd där.

Mannen krossade rutor, hade sönder en toalettstol och slog sönder väggar i campingplatsens servicehus. Han krossade också rutor på två husvagnar som stod på campingen.

Läs mer: "Vattnet sprutade upp från den sönderslagna toaletten"

Rättegången om händelsen hölls förra veckan i Hudiksvalls tingsrätt. Inför rätten berättade mannen att han inte mindes vad han gjorde efter att han hade tagit drogen.

Mannen hade lämnat dna-spår på föremål inne i servicehuset, och den tekniska bevisningen binder honom till brottsplatsen. Dessutom var det han som ringde larmsamtalet. Det slår Hudiksvalls tingsrätt fast och dömer honom till fyra månaders fängelse.

Förutom för skadegörelsen på campingen, döms han även för bland annat grov olovlig körning och rattfylleri.

Samme man dömdes år 2014 för bland annat grov skadegörelse efter att ha anlagt en brand vid IOGT-NTO:s aktivitetshus i Lynäs, Bergvik. Den gången dömdes han till skyddstillsyn, men det rivs nu upp och det nya fängelsestraffet ska omfatta även det brottet.

Läs mer: Hällde ut bensin och tände på

Föreningen som driver campingen, företrädare för föreningen, försäkringsbolag samt ägarna till de två husvagnarna, tilldöms ersättning för omkostnader och självrisk. Sammanlagt handlar det om ett skadeståndsbelopp på drygt 71 000 kronor.

Läs även: Planer på nya bostäder i Trönö