Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drogpåverkad man skyller på sockerkaka – nu döms han för narkotikabrott

En man i Hudiksvall påstår att en kvinna bjudit honom på sockerkaka preparerad med cannabis och sedan sett till att polisen tagit fast honom. Nu döms mannen för rattfylleri, ringa narkotikabrott och för att olovligt ha haft kniv och yxa.

Det var i maj i år som polisen tog fast mannen i 40-årsåldern på en parkeringsplats i Hudiksvall, efter att han kört över hastighetsbegränsningen. Mannen var narkotikapåverkad. I handskfacket på bilen fann polisen en kniv och en yxa, som mannen inte hade befogenhet för.

Läs även: Återfallsförbrytare körde falskskyltad bil – drogpåverkad och utan körkort

Enligt den dömde visste han inte att han var narkotikapåverkad. Enligt honom var det en kvinna han länge haft en dispyt med som hade bjudit honom på cannabispreparerad sockerkaka. Kvinnan ska sedan tidigare ha sagt att hon hade ett sätt att få honom fråntagen körkortet och mannen hävdar att detta var hennes plan. Kvinnan ska ha involverat polis som varit beredda att ingripa.

Personer har vittnat om hur kvinnan berättat för dem om planen och utförandet, att få mannen att förlora sitt körkort, men att hon inte berättat i detalj hur det skulle gå till.

Läs även: Ny rättegång om vansinnesfärden med krockade polisbilar – dömde föraren hoppas på sänkt straff

Kvinnan har nekat till att hon bjudit på sockerkaka eller ens träffat mannen dagen då incidenten ska ha inträffat.

Mannen har förnekat upphovet till gärningarna, men medgett att han kört bil, att han hade narkotika i blodet och att yxan samt kniven fanns i hans handskfack.

Tingsrätten anser det som långsökt att kvinnan skulle ha bjudit honom på cannabispreparerad sockerkaka och att polisen inte varit inblandad i kvinnans plan om att ta fast mannen. De dömer nu mannen till rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra föremål.

Läs även: Man kastade kvinna ned för trappa och sparkade på henne – nu döms han för misshandel