Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drevet kan leda till en före detta politiker

Tvångsinkalla alla insändarskrivande experter att tjänstgöra i kommunfullmäktige under en månad och fatta de vettiga beslut, som vi andra var för dumma att fatta!

En man går på en fest, vilket inte är fel. Han dricker alkohol, vilket inte är förbjudet. Han sätter sig sedan i en bil och kör hem, vilket är förbjudet. Hade han varit bagare, snickare, kontorist etcetera så hade han fått något straff och sedan hade allt varit klart. Icke så nu – ty mannen i fråga var politiker och därmed var drevet i gång!

Den stora lokaltidningen drar på med stora reportageteamet – det blir helsidor, bilder på de inblandade och de inträngande frågorna till deltagarna; Var det en blöt fest? (Läs: Var ni aspackade?) Till den förmodligen politiskt och juridiskt skolade allmänheten; Kan Björn Mårtensson sitta kvar? Svaren blir därefter: Ja,det tror jag. (Underförstått: Jag skulle aldrig gjort en sådan grej, men ni vet, politiker...?)

Insändarna dyker upp redan dagen efter händelsen och är givetvis moraliskt indignerade och anonyma (med några undantag). Frågan borde i stället vara orkar han sitta kvar – eller kommer han att bli ytterligare en i sällskapet före detta politiker, som inte orkar mer?

Jag satt i ett antal år i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och ett antal nämnders arbetsutskott. Det innebar möten med mitt parti, möten med utskotten för att förbereda möten med ks för att förbereda inför mötet med ks. Mina kolleger – motståndare eller allierade – var fruktansvärt vanliga människor med jobb, familjer etcetera. Dom var beredda att avsätta en stor del av sin fritid för att hitta vettiga lösningar på kommunala problem. För vad då? Ja, definitivt inte på grund av den ekonomiska ersättningen utan för att de behövdes. Men alltfler börjar tröttna och hoppar av – och det är en katastrof eftersom hela vårt demokratiska system bygger på gräsrötternas insatser.

För att förhindra den utvecklingen och få bättre balans i rapporteringen några förslag;

• Välj varje vecka ut en ny yrkesgrupp; murare, slaktare etcetera och idiotbevaka deras fritidssysselsättningar, alkoholvanor och eventuella brott mot lagstiftningen.

• Tvångsinkalla alla insändarskrivande experter att tjänstgöra i kommunfullmäktige under en månad och fatta de vettiga beslut, som vi andra var för dumma att fatta!

Swempa Larsson

före detta kommunpolitiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel