Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dresden vill ha Dido

Det blev tre lyckade dagar i Dynamo Dresden för Dido Hussein.
– De vill att jag kommer direkt efter skolan, säger Bollnäs jättetalang.

Dido Hussein är den 18-årige teknikern som leder Bollnäs segertåg i fyran, där han gjort fem mål på fyra raka segrar.

Frågan är nu hur länge talangen blir kvar i den blåorange dressen.

Sent på onsdagen kom han hem efter ett häftigt gästspel i Dynamo Dresden, den forna östtyska storklubben som nu ramlat ned i seriesystemet.

– Det var väldigt roligt, berättar Dido Hussein, som under måndag och tisdag gjorde några träningar med klubbens U19-lag.

– Och på tisdagen var det match mot Slovan Liberec. Vi ledde med 1–0 när jag fick fick bollen, drev framåt och placerade in 2–0. Matchen slutade 2–2, men det kändes som det funkade bra för mig.

På onsdagen fick Dido Hussein göra ett träningspass med seniorlaget.

– Det var grymt lärorikt, tufft tempo med många stora och starka lirare. Men visst, klart jag fick göra några finter, berättar Dido – som också fick ett erbjudande med sig hem till Bollnäs.

– De var nöjda med mig, och vill att jag ansluter till klubben efter skolans slut. Jag har en vecka på mig att fundera nu, säger Hussein, långt ifrån säker på hur han ska hantera framtiden.

– Nä, jag vet inte. Jag har ju ett år kvar i skolan, och kanske kan det komma fler anbud från andra klubbar också. Vi får se, säger Dido Hussein, som har en egen agent som övervakar karriären.

Som närmast fortsätter med kvällens hemmamatch (spelas på Solrosen) mot Vismarå i fyran.