Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dregen kommer till Persmässan

Rocksångaren och gitarristen Dregen blir dragplåster under årets Persmässa i Edsbyn. Lördagen den 26 juli uppträder han på scenen bakom hälsingegård Mårtes (hembygdsgården) i Edsbyn.

Annons

– Dregen har dragit ihop ett nytt gäng. Han står för klassisk rock och det svänger bra om deras musik. Det känns gött. Musiken tilltalar nog även de lite yngre, säger artistansvarige Lennart Ingesson i Persmässkommittén.

Dregen heter från början Andreas Svensson och han är 41 år. När han gifte sig med sångerskan Pernilla Andersson ändrade han Svensson till Dregen.

Dregen var med och bildade gruppen The Hellacopters. Med i gruppen var även Edsby-sonen Robert Eriksson och det var då Lennart Ingesson fick upp ögonen även för Dregen och följde sedan gruppen lite extra. 1998 slutade Dregen i The Hellacopters.

Han hade samtidigt varit med i gruppen Backyard babies och från 1998 satsade han helhjärtat på den gruppen.

Han har även uppträtt med andra artister som sin fru Pernilla Andersson och Lars Winnerbäck.

I tv har han medverkat i bland annat Berg flyttar in.

Årets Persmässa pågår mellan den 25:e och 27:e juli.