Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatiskt när Rengsjö kryssade

Rengsjö satte punkt för våren med en sen kvittering mot Avesta.
Efter slutsignalen handlade dock allt snack om en omdiskuterad straffsituation.
Erik Wästman revs ner i fritt läge, men domaren friade.
– Horribelt, säger han.

Redan efter 26 minuter såg det ut som att Rengsjö hade skänkt bort matchen till gästande Avesta. Då ledde bortalaget med 3–0 efter tre vassa omställningar.

Strax innan paus gjorde Rengsjö 1–3 och 2–3 genom Daniel Ölander och Christian Törnros. I andra halvlekens 88:e minut kvitterade sedan Erik Wästman på en frispark som han själv ordnade.

I det läget var hemmalaget nöjt med en poäng. Sedan kom situationen som fick Rengsjö att rasa. Erik Wästman sprang sig fri på en djupledsboll och blev nerdragen strax innanför straffområdet – men domaren valde att fria.

– Helt horribelt. Försvararen suger tag i min arm och sliter ner mig. Varför ska jag lägga mig? Jag är ju fri, säger Erik Wästman.

– Det är bedrövligt. Det är många andra domslut som också är konstiga, men det här är så klart att det finns inte. Det känns tungt trots att vi kvitterar i slutet.

När Rengsjö gick till sommaruppehåll förra året hade laget spelat in sex ynka poäng. Torsdagens 3–3-match innebar Rengsjös sjuttonde poäng efter halva säsongen.

– Vi hade ny tränare (Dennis Ohlsson) och nytt spelsystem förra året och sådant tar ett tag innan det sätter sig. Nu har vi återgått till att spela rakare och enklare. Då är vi tunga och jobbiga att möta, säger Erik Wästman.

– Självklart vill vi rulla mer boll, men det är poäng som har behövts. Nu har vi fått det, så förhoppningsvis kan vi rulla mer framöver.

Även tränaren Peter Svensk hade synpunkter på det uteblivna domslutet vid straffsituationen på övertid. Men med det tidiga 0–3-underläget i åtanke var han ändå hyfsat nöjd med upphämtningen och poängen.

– Otroligt starkt. Jag tycker att vi är bra från början, men målen vi släpper in är billiga och konstiga. Avesta har tre avslut och tre mål där ett tag, men vi får energi genom reduceringarna i slutet på första halvlek, säger Rengsjötränaren, som konstaterar att laget nu har tio poäng ner till kvalstrecket inför omstarten i slutet av juli.

– Nu gäller det att vi gör en lika stark höst som i fjol. Vi är så pass bra att vi inte behöver blicka bakåt mer nu, vi har klarat av den biten. Men vi skulle ha haft en trepoängare i dag för att få riktig tätkänning, säger han.