Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatiskt i Umeå

Det som från början såg ut att bli en enkel resa mot tre poäng slutade med en nagelbitare.
– På bortaplan får det se ut hur som helst, säger Alftas Tom Hansson.

Sandåkern är ett av lagen som Alfta hoppas ha bakom sig när division 1 norra summeras, därför var lördagens seger i Umeå extra viktig. Efter en mållös första period fick Alfta i gång sitt kontringsspel i andra.

Tre raka omställningar gav 3–0 mot ett bra spelande hemmalag.

– Vi hade kopplat grepp där och var effektiva i våra kontringar och Fredrik (Nilsson, målvakt i Alfta) var riktigt bra i andra med flera idioträddningar (och ett målgivande utkast vid 2–0-målet). Men vi höll på att slarva bort det, säger Tom Hansson.

Alfta hade som mest 4–1 en bit in på tredje perioden, men då kom tre raka mål för Sandåkern – och direkt efter 4–4-målet så tog Alftas tränare Mattias Asp en timeout.

– Det kändes som om de hade mycket energi där. Det var en mental grej för oss att få ett stopp där, säger han.

Och det korta avbrottet gav effekt. Bara nån minut efter den kunde Tom Hansson ge Alfta ledningen på nytt.

– De hade en kille som ville driva på kanten och Jens (Ohlin) bröt honom och fick bollen till mig. Det var bara att kliva in och sätta den, säger Tom, som även var delaktig i avgörande 6–4 som kom efter drygt 15 minuter.

– Det är ett fint anfall där Anders Westman får öppet mål och sätter bollen i krysset.

Nästa helg väntar ny resa till Umeå – då för möte med tabellfyran TBS Umeå.